Ajattelin tänään 

Parasta ennen ja nyt

Osta minut! Osta minut!

Kevättalven työkiireiden lomaan ei monia retkiä ole mahtunut. Eräänä lauantaipäivänä irrottauduin kuitenkin työpöydän ääreltä ja autoilimme Vuokko-ystäväni kanssa kirpputorille Ylistaroon.

Nykyisinhän Ylistaro on yksi Seinäjoen kaupunginosa niin kuin Nurmo ja Peräseinäjokikin. Vuokko on taitava kirpputori-ihminen. Hän onnistuu tekemään uskomattoman hyviä kirppariostoksia. Silloin tällöin lähden hänen mukaansa, ja olen minäkin joskus tehnyt löytöjä.

Vuokon laserkatse osuu erehtymättä parhaisiin vaatteisiin, minä taas hoksaan Art deco -kauden astiat ja muut kiinnostavat sisustustavarat, kirjat ja huonekalut. Läheskään aina en osta mitään, sillä oikeastaan minulla on kaikkea mitä tarvitsen. Kirjoja – liikaakin.

Tälläkin kertaa Vuokko sovitteli vaatteita ja minä katselin kirjoja. Nyt kävi tosin niin päin, että minä ostin (eurolla!) tuliterät sukkahousut ja Vuokko osti kirjan.

Parasta ennen -kirpputorilla oli myytävänä myös paikallisen yrittäjän tuotteita. Oivallisia viemisiä vaikka tuliaisiksi! Saippuaa, teetä, karamellia ja maustekahveja. 


Näytä kaikki artikkelit: